Gość Ewa Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 A ja poporoszę o interpretację wyników Komputerowego badania postawy ciała, czy jest ona wiarygodna jako samo badanie oraz czy wynik powinien być dalej konsultowany. Mam 28lat i nadwagę od około 2 lat w granicach 20kg (teraz już 15, sporo ćwiczę od jakiegoś czasu) Poziomo ustawiona kość krzyżowa. Pogłębiona fizjologicznie lordoza lędźwiowa. Skrzywienie prawostronne w odcinku lędźwiowym kręgosłupa. Skrzywienie lewostronne w odcinku piersiowym kręgosłupa. Pogłębiona fizjologicznie kifoza piersiowa. Asymetria barków prawy obniżony, asymetria łopatek prawa obniżona. Asymetria trójkątów taliowych- prawy obniżony. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Dodam jeszcze pytanie - jeśli lekarz to jaki? ortopeda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Hej napewno musisz sie skonsultować z ortopedą zajmującym sie leczeniem kyfozy , podprostuję cie i założy implanty .Moja rada skonsultuj sie z z dwoma przynajmniej ortopedami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi