Gość Kamil.S. Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Witam mam 21 lat i chciałbym się zapytać czy ból kręgosłupa może promieniować do brzucha? Głównie chodzi o prawą stronę, a ból promieniuje od lekko wystającej kości biodrowej przy kręgosłupie. Od kilku miesięcy miewam takie bóle brzucha, do tego, zależnie od trybu życia miewam też bóle w nodze i podbrzuszu. Miałem robione TK i USG jamy brzusznej, morfologie krwi, test na krew utajoną w kale ale wszystko wyszło dobrze. Dodam że ból zaczął się od momentu gdy przestałem ćwiczyć na siłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Tak, taki ból nawet w zakresie brzucha może być związany z patologią obejmującą kręgosłup zwłaszcza odcinek lędźwiowo-krzyżowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil.S. Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Dziękuje bardzo Panie Tomaszu. Lekarz rodzinny wypisał mi skierowanie do pracowni RTG na zdjęcie odcinka lędźwiowo-krzyżowego w pozycji od tylu i bocznej. Warto od razu dawać się naświetlać? Czy najpierw skonsultować to z innym lekarzem specjalistą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi