Gość Pan Yapa Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Witam! Mam powiekszoną śledzionę, jej rozmair to 18 cm. Ostatnio byłem u pani gastrolog która powiedziala mi, że moge biegać i cwiczyć na siowni, ale ja mam obawy żeby ta sledziona nię pękła! Czy też może ona peknąc tylko przy uderzeniu? Czy aby na pewno mogę ćwiczyć na silowni i biegać? dodam że biegam powoli maksymalnie 10 km raz w tygodniu i ćwiczę na silowni małymi ciężarami dwa razy w tygodniu. Szczerze to nie wyobrażam sobie życia bez sportu, proszę o odpowiedź! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Nie ma powodu do obaw. Skoro lekarz prowadzący gastrolog nie widzi przeciwwskazań do uprawiania sportów (śledziona powiększona, ale nieznacznie) to można swobodnie ćwiczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PAN YAPA Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Dziękuję za odpowieź!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Zmniejszyła Ci się ta śledziona? Z jakiego powodu miałeś ją powiekszoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi