Gość Beata Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witam proszę o interpretacje wyniku usg piersi.: W sutku prawym na godzinie 11niskoechogeniczna zmiana ogniskowa o wymiarach 2# 3,3mm. Jej wymiar AP większy niż boczno boczny Birads ust 4 proszę o odpowiedź s góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Jeśli wymiary są rzeczywiście podane w mm to zmiana jest nadzwyczaj mała. Jednak jeśli BI-RADS oceniony jest na 4, więc taka zmiana będzie wymagała dalszej diagnostyki czyli zapewne mammografii (w przypadku sutka gruczołowo-tłuszczowego), a także biopsji cienkoigłowej. O dalszym postępowaniu musi zadecydować lekarz, który wysłał na badanie USG piersi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Owszem piersi są o utkaniu gruczolowo tłuszczowym kilka torbieli Dodam że mam 33lata moja babcia zmarła na raka piersi.Czy wedle Pana opinii to może być rak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Beato, jeśli czytasz forum napisz jaki był wynik Twojego badania. Mam taką samą interpretację wyniku USG. Mam jeszcze informacje zmiana niskoechogeniczna, o nierównych granicach, z cieniem akusycznym. BIRDAS 4 Może ktos z państwa jest w stanie powiedziedź ,czy być może to rak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Beato, jeśli czytasz forum napisz jaki był wynik Twojego badania. Mam taką samą interpretację wyniku USG. Mam jeszcze informacje zmiana niskoechogeniczna, o nierównych granicach, z cieniem akusycznym, śr. 4mm. BIRDAS 4 Może ktos z państwa jest w stanie powiedziedź ,czy być może to rak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi