Gość zmartwiona Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Witam, 2 miesiące temu miałam laparoskopowo usuwaną torbiel (55 mm) z jajnika. Badanie histopatologiczne wykazało, że jest to torbiel surowicza. Przed zabiegiem odczuwałam bóle w podbrzuszu, bóle pośladka i miednicy. Niestety po laparoskopii nadal odczuwam te bóle, bardzo mnie to martwi. Podczas wizyty kontrolnej zgłaszałam lekarzowi ten problem jednak on stwierdził że to niemożliwe i wysunął hipotezę iż są to bóle związane z układem ruchu. Po badaniu USG bardzo bolał mnie ten jajnik. Czy możliwe aby w/w bóle były związane z przebytą laparoskopią? Czy tego typu torbiel oznacza endometriozę? Czy w moim przypadku zajście w ciążę może być utrudnione? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Czy możliwe aby w/w bóle były związane z przebytą laparoskopią? - Raczej wykluczałbym powód tych dolegliwości w przebytym zabiegu. Czy tego typu torbiel oznacza endometriozę? - Nie. To zwykła łagodna torbiel surowicza jako efekt zwyrodnienia jajnika. Czy w moim przypadku zajście w ciążę może być utrudnione? - Po operacji w zakresie jajnika niestety, ale może tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi