Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Parcie na pusty stolec, kolki i ucisk w podbrzuszu po nacięciu ropnia okołoodbytniczego

Gość chory

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 4 tygodnie temu po wykonaniu usg transrektalnego wykryto u mnie ropień okołoodbytniczy położony międzyzwieraczowo zostałem poddany zabiegowi nacięcia ropnia i przez tydzień czasu przebywałem w szpitalu (sączkowanie + antybiotykoterapia) po wyjściu ze szpitala po czasie około tygodnia pojawiły się problemy z brzuchem (kolka/ucisk w lewej częsci podbrzusza) zrobiłem usg na którym wyszło że mam powiększone węzły chłonne poza tym nic z badan krwi podwyzszone OB i CRP mocz w normie. został przepisany mi kolejny antybiotyk w między czasie pojawiły się parcia na pusty stolec. (w ciągu dnia uda się załatwić ale parcia są mimowolne przez prawie cały dzień) po kilku dniach doszło do problemów z oddaniem moczu i został założony cewnik badanie RTG i USG nie stwierdziło problemów z nerkami. Dodam jeszcze że początkowo przed nacięciem ropnia podczas kaszlu było wrażenie że ze mnie coś poleci. byłem już kilkakrotnie na odziale w szpitalu ale zostałem poinformowany ze nie wymagam hospitalizacji i nie przyjma mnie. Co może być przyczyną tych objawów? Proszę o pomoc.