Gość Marta Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Witam mój problem dotyczy obrzęków i stanu zapalnego tkanek miękkich po operacji kręgosłupa L4-L5 rok temu został założony stabilizator międzykolczysty DIAM z powodu wypukliny jądra miażdżystego i ucisku, od stabilizatora rzekomo zrobiła się alergia ,implant został wyjęty prawie 5 miesięcy temu a wszystko pozostało zapalenia i obrzęki a neurochirurg mówi że nie wie co to jest i nie wie co można z tym zrobić, gdzie w takiej sytuacji mam się udać?? i co mam zrobić?? zapalenie stoi już rok a do tego jest nietrzymanie moczu i duża bolesność kręgosłupa , osłabienie kończyny dolnej po mimo wykonanej operacji wszystkie dolegliwości zostały a przede wszystkim problemy z moczem które były głównym wskazaniem operacyjnym, bardzo proszę o pomoc gdyż nie wiem gdzie mam szukać porady co dalej robić a bardzo się boje że takie długo stojące zapalnie może być niebezpieczne. z góry serdecznie dziękuje Marta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beata Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Moim zdaniem potrzebna jest kuracja antybiotykiem i lekami p/zapalnymi. chyba też to miałam i mi przeszło .lekarzom często nie chce się myśleć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ja też tak myślałam ale lekarz w ogóle nie zaproponował leczenia antybiotykami twierdząc że mi to nie pomoże bo to nie jest jakieś czynne zapalenie które może się przemienić w ropień, mimo wszystko dziękuje za podpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi