Gość Nina Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Mam 26-lat, cztery miesiące temu wyczułam guzka na prawej piersi był malutki, poszłam do lekarza pierwszego kontaktu i powiedziano mi, że mam sie niczym nie martwić nie dostałam żadnego skierowania na badania. Guzek się powieksza - rośnie i ostatnio zauważyłam, że miejsce, w którym sie znajduje zmieniło kolor, jest jakby zasiniałe, chciałabym się dowiedzieć czy pilnie powinnam się skontaktować ze specjalistą i czy może to być coś złego, bo niepokoi mnie zmiana koloru skóry w tym miejscu. Z tego co wiem moja mama też miała guzka na piersi, ale czy to było coś złego – nie wiem, bo nigdy z tym nie poszła do lekarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Radzę z tym problemem pilnie udać się najlepiej do chirurga ogólnego. Szybko powiększający się guzek sutka ze zmianą zabarwienia skóry może świadczyć o procesie rozrostowym (nowotworowym). Po abadaniu Pani chirurg zadecyduje o dalszym postępowaniu (USG lub biopsja lub też wycięcie guzka z diagnostyką histopatologiczną). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Zobacz choroby piersi zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/piersi-choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi