Gość margerita Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Mój wynik biopsji -laesio fibrosa mammae z tego co przetłumaczyłam to jest to rozrost włóknisto torbielowaty chciałabym wiedzieć czy ten guzek trzeba usunąć czy można to inaczej leczyć?Bardzo proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 laesio fibrosa mammae - oznacza uszkodzenie włókniste sutka Zmiana typu zwyrodnieniowego. Jeśli guzek jest niewielki poniżej 1-2 cm może być obserwowany. Jeśli większy wycięcie chirurgiczne. Decyzje bezpośrednie tej sprawie musi podjąć lekarz, który kierował na biopsję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Ja miałam guzek o wymiarach 3/8mm,usunęłam w całości za pomocą mammotomii,laesio fibrosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi