Gość latajaca78 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Witam 24 marca miałam usuwany PŻ , jestem po 2 Usg i chciałam zapytać czy mam sie czym martwic, oto wynik 1 usg po zabiegu z dnia 3.04. Wątroba niepowiekszona, niejednorodna, bez cholestazy, w okolicy podprzeponowej widoczny soczewkowaty zbiornik płynowy układający sie w kierunku wneki w litere U i łaczacy sie ze zbiornikiem we wnece, calosc dobrze odgraniczona od miąższu wątroby. PŻ po cholecystectomii.Poza tym w okolicy loży po PŻ widoczne drobne zbiorniki płynowe ok 43x17 mm. A to 2 wynik z dnia 17.04 Badanie kontrolne pod przeponowo widoczny hypoechogeniczny obszar wielkości podobnej jak opisywany w bad poprzednim, niejednorodny echogeniczny (w organizacji ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 To prawidłowe gojenie się okolicy po wycięciu pęcherzyka żółciowego. Nie ma powodu do niepokoju. W razie wątpliwości proszę w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość latajaca78 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Bardzo dziękuje za odpowiedz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi