Gość Anna Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam , 6 dni temu miałam zabieg laparoskopii przeprowadzony w szpitalu w Glasgow, mam 41 lat , okazało się ze była to cysta 3 cm endometrialna, usunięto jajnik , drugi jajnik jest zdrowy , dodatkowo usunięto jakies małe ogniska endometriozy z powierzchni macicy metadą wypalenia. Otóż , miałam płaski brzuch , teraz mimo 6 dni od operacji ciagle boli i robi się wzdęty po jakimkolwiek jedzeniu. Jestem przerazona bo moje zycie to fitness i zastanawiam się czy laparoskopia zniszczyła na zawsze wygląd mojego brzucha. Poinformowano mnie ze mogę wrócic do cwiczeń po 6 tygodniach ? Dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Tak bez problemu i zastrzeżeń po operacji metoda laparoskopową można po 6 tygodniach wrócić ponownie do ćwiczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Dziekuje za odpowiedz, brzuch się zmniejszył , ale nadal tydzień po zabiegu mam mdłośći po jedzeniu , i czuje przelewanie , bulgotanie , ból i wzdęcie brzucha , czy to możliwe ze laparoskopia uszkodziła jelita, ??? wcześniej nigdy nie cierpiałam na mdłości ani na problemy z jedzeniem! wypis ze szpitala następnego dnia po zabiegu stwierdził : bez komplikacji, czy to normalne ze mogą być zaburzenia jelitowe, nie zostałam poinformowana o diecie i po zabiegu jadłam normalne posiłki, teraz z powodu mdłości staram się ograniczać do diety lekkostrawnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zmartwiona Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Nie jestem lekarzem ale również miałam zabieg laparoskopii. Takie wzdęcia i uczucie przelewania się miałam przez ok. 2 tygodnie. Jednocześnie starałam się jeść lekkostrawne posiłki, takie dostałam zresztą zalecenia od lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi