Gość jurek Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Diagnoza lekarza rodzinnego - przepuklina pachwinowa. Małe wybrzuszenie i lekki ból pojawiło się na lewym wzgórku łonowym. Jak to ma się do pachwiny? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 W tej lokalizacji właśnie występują przepukliny pachwinowe, które rozciągają, uwypuklają się w granicach ciała od wzgórka łonowego do worka mosznowego. Leczenie tylko operacyjne. Proszę w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurek Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Dzieki, właśnie mam termin na 8 maja. Jeszcze jedno pytanie - czy przepuklina mogła powstać od jazdy na rowerze z twardym przełożeniem. Pytam, bo śmigam już prawie 20 lat dość intensywnie /ok. 8000 tys. kilometrów rocznie/ a nie wykonywałem żadnych czynności, które by mogły się do tego przyczynić. wiek 67 lat. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jurek Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Dzisiaj minęło 2 tygodnie od zabiegu. Zabieg rano, wieczorem w domu. Szwy wyciągnięte. Jestem na chodzie od momentu ustąpienia bezwładu nóg po znieczuleniu w kręgosłup. Rana zewnętrzna ładnie podgojona. Lekki ból czuję tylko przy ucisku na ranę. Teraz mam dylemat - czy mogę zacząć już lekkie jazdy na rowerze? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi