Gość m2004 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Proszę o interpletację wyniki:metaplasia gastralis focalis, rozpoznanie kliniczne dyspepsja czy to coś grożnego jakie leczenie zastosować , czy te zmiany da się cofnąć po leczeniu. Proszę o szybką odpowiedż bo umieram ze strachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M2004 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Dołączam wynik badania gastroskopii.Przełyk bez zmian patologicznych, linia Z na prawidłowej głębokości,wpust wydolny,Zołądek dno,trzon i część przedodźwiernikowa bez zmian ściany elastyczne, odźwiernik prawidłowy Dwunastnica na tylnej scianie opuszki 4przysadziste polipy srednicy do 3mm pobrano wycinek jednego z nich rest HP9+) wnioski zapalenie opuszki dwunastnicy z infekcją HP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M2004 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Bardzo proszę o pilną odpowiedz na moje zadane pytanie ponad dwa tygodnie temu M2004 najpierw napisałam wyni z badania, a niżej opisałam wynik szczegółowy z badania gastroskopii.Bardzo proszę o odpowiedż, interpretację wyniku. Z góry barzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M2014 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Bardzo proszę o pilną interpretację wyniku gastroskopii: metaplasia gastralis focalis rozpoznanie kliniczne dyspepsja przełyk bez zmian patologicznych, linia Z na prawidłowej głębokości, wpust wydolny, żołądek dno,trzon i część przedodźwiernikowa bez zmian sciany elastyczne, odźwiernik prawidłowy.Dwunastnica na tylnej ścianie opuszki 4 przysadziste polipy średnicy 3mm pobrano wycinek jednego z nich rest HP9+. Wnioski zapalenie opuszki dwunastnicy z infekcją HP.Wynik mataplasia gastralis focalis. Lekarz zastosował leczenie antybiotykami i po kontrolnej gastroskopii nie mam bakteriiHP. Cały czas Biorę raz dziennie Controloc 40.Proszę o odpowiedż ponieważ umieram ze strach czy to jest coś grożnego, czy zmiany można cofnąć, wyleczyć. Proszę o dpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi