Gość kkk Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jestem 2 lata po porodzie, po nim zauważyłam *wybałuszenie* się odbytu. Z początku było to coś w rodzaju nadmiaru skóry wokół. Od kilku dni jest jednak gorzej i boleśniej. Skóry jest więcej i utworzyła się jakby bublowata narośl. Ginekolog podczas *oględzin* rany [ po nacięciu krocza akurat w stronę odbytu ] nic nie mówił więc uznawałam to za coś normalnego po porodzie. Jednak boli i przeszkadza. Co to jest i jak to *wyleczyć* czy się tego pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 To zapewne żylaki odbytu. Najlepiej z tym problemem bezpośrednio udać się do chirurga. On po badaniu (palcem przez odbyt) wyjaśni czym są te zmiany i jakie powinno być dalsze postępowanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi