Gość ilonaaa Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam. Ponad miesiąc temu miałam zabieg guza piersi. Szwy zostały ściągnięte 2 tygodnie po zabiegu i wszystko było w porządku ładnie się goiło strupek odleciał,ale zauważyłam wystające białe nici które nie są cienkie i mają gdzieś 2mm. Nie wiem skąd się to wzięło skoro szwy już miałam ściągnięte. Próbowałam to wyciągnąć lecz sprawia mi to ból. Co prawda do lekarza wybieram się za 2 dni, ale bardzo się martwię. Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Takie wystające nitki z blizny pooperacyjnej mogą być szwami wewnętrznymi jakimi zszywa się gruczoł sutkowy. Takie szwy wchłaniają się samoistnie z reguły w przeciągu 2-3 miesięcy (zależy od materiału szewnego). Jeśli wystają można je najwyżej przyciąć, ale nie należy ich usuwać. Chirurg po badaniu zaleci dalszy sposób postępowania z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi