Gość Doe Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam! Interesuje mnie, co może być przyczyną powracających zakrzepów splotu żylnego przyodbytowego i jak ewentualnie można nim zapobiegać. Schorzenie to męczy mnie już od około dwóch lat i obecnie nawraca średnio co ok. półtora miesiąca. Dodam, że nie prowadzę siedzącego trybu życia i mam dosyć sporo ruchu. Z odżywianiem wiadomo - różnie to bywa, ale staram się uważać na to, co jem. Z moich dotychczasowych obserwacji zauważyłem, że z kolei zbyt duży ruch w połączeniu ze stresem powoduje wystąpienie zakrzepu, ale poza tym prawie zawsze pojawia się to zupełnie niespodziewanie. W związku z tym chciałem się dowiedzieć, jakie są przyczyny powstawania zakrzepu i co mogę robić, by schorzenie to wyeliminować ze swojego życia... o ile to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi