Gość Mariola Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Witam. Jestem po takiej właśnie operacji jak w tytule. Guz zagięcia esico odbytniczego, byl to guz endometrialny, stomia przez 5 miesięcy. 21 lutego miałam zespolenie jelit, jestem pod kontrolą chirurga wszystko jest ok chociaż ze strachu nie pytam o wszystko. Martwia mnie stolce, są cienkie, ołówkowate i małe ale 3-4 razy dziennie, o normalnej konsystencji. Wiem ze mam usuniętą górną część odbytu i może tak już zawsze będzie. Na razie czekam aż to wszystko się unormuje i nie chcę zawracać głowy mojemu chirurgowi, czy słusznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Myślę, że nie ma powodu do niepokoju. Tak uformowane stolce po tego typu zabiegach mogą występować. W razie wątpliwości proszę bezpośrednio skonsultować się ze swoim chirurgiem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi