Gość Nowicjusz Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Jestem po zabiegu stulejki i plastyki wędzidełka. Posiadam szwy rozpuszczalne, żadnych opatrunków. Po ilu dniach od zabiegu można napić się alkoholu w umiarkowanej ilości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Już po kilku dniach. W tym względzie, po tego typu zabiegu nie ma raczej żadnych przeciwwskazań jeśli nie zażywa Pan żadnych leków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nowicjusz Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 W związku z powyższym, mam kilka pytań: 1) kiedy powinienem zacząć próbować ściągać napletek w celu mycia całego miejsca? 2) niestety, ale lekarz nie udzielił mi rad, jedynie co wiem, że będzie goiło się 7-10 dni i że szwy same *wyjdą* - co to znaczy? Rozpuszczą się czy zaczną wychodzić z ciała? 3) czy normalnym jest odczuwany ból podczas zabiegu, ponieważ 2 razy (pewnie podczas cięcia skalpelem) aż ruszyło mną na stole, cały czas musiałem być napięty żeby wytrzymać. Byłem przekonany, że znieczulenie całkowicie zdrętwi narząd i będę leżał swobodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kostek Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Lepiej przeczytaj, zanim dojdzie u Ciebie do zabiegu - *to bardzo ważne: tzw. *całkowite obrzezanie* usuwa część nerwów (skóra napletka jest potrzebna) i jest szkodliwe, dla zdrowia psychicznego mężczyzny - należy ingerencję chirurgiczną ograniczyć do minimalnych nacięć - o czym mało kto informuje, i potem, nic już nie da się naprawić, pozostaje 40% doznań i poczucie krzywdy. Możesz to sprawdzić, na innych forach łez - też, ja już to wiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi