Gość Jakub Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Witam, jestem 11 dni od zabiegu usunięcia stulejki (plastyka napletka) i niedawno zacząłem ćwiczyć ściąganie napletka. Ze znośnym bólem potrafię go odprowadzić do rowka zażołędnego i do momentu gdy widzę wszystkie szwy. Niepokoję się jednak, gdy muszę go z powrotem odprowadzić do naturalnej pozycji. Czy to normalne, że muszę to robić ręcznie, czyli chwycić napletek i naciągnąć go na prącie lub lekko pchać w górę czy powinien sam wracać i zakrywać prącie? Poczytałem trochę o załupku i nie wiem, czy mogę się go obawiać. Lekarza mam mało sympatycznego: na kontroli powiedział, że jest dobrze, ale to jedyne co od niego usłyszałem od czasu operacji. Dodam, że mam jeszcze szwy i oponkę, co mogłoby utrudniać to zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Proszę się nie niepokoić, Wszystko jest w porządku i może tak być, gdyż okres pooperacyjny jest jeszcze krótki. Po zaniku obrzęku, zejściu szwów (za około 2 tygodnie) wszystko będzie wyglądało znaczniej naturalnie. Tak jak się dzieje jest rzeczą naturalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi