Gość Eva S Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Witam jestem po czterech operacjach przetoki okołodbytniczej Rana się otwiera i zamyka tak na pszemian.Ostatnio miałam rentgen oraz tomografie komputerową z podaniem kontrastu oraz Endoskopie,lekarz nie może znaleść połączenia z odbytem(jelitem) ale za każdym razem gdy mam płukaną rane z roztworu soli to czuję jak wpływa mi to do odbytu,aha i przy czwartej operacji wpuszczali mi niebieski płyn aby zobaczeć gdzie to jest i też nic nie znależli,Dodam że jak zjem coś kwaśnego,lub ostrego to odczuwam odrazu to w ranie.Moje pytanie brzmi czy to możliwe żeby te wszystkie badania pszeoczyły tą dziurke???Jakie badania jeszcze mogę mieć aby wkoncu to znależli.Jestem załamana i nerwy moje są w strzębkach.Proszę o odpowiedz,bo już nie wiem do kogo mogę się zwrócić.Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Trzeba w tej sprawie skonsultować się z doświadczonym proktologiem. Zalecałbym badanie USG transrektalne (przez odbyt) przez doświadczonego w tym względzie ultrasonografistę (bardzo dokładne badanie) albo rezonans magnetyczny z użyciem odpowiedniej cewki transrektalnej (trzeba znaleźć odpowiedni ośrodek, w którym takie badania są wykonywane - proszę spojrzeć na stronę http://www.magodent.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=60). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi