Gość Jaymz Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Witam. Mam 15 lat, jestem chłopakiem i mam następujący problem, otóż od ok roku krwawi mi część tak jakby skóry powyżej odbytu na dolnej części kręgosłupa - na kości ogonowej. Mam tam taką jakby dziurę, z której wystaje takie coś gumiastego o długości ok 5 mm. Krwawi, leci jakiś przezroczysty płyn. Nie boli, ale obawiam się, że może to być coś poważnego, ten płyn tak dziwnie pachnie. Miałem to przez jakieś pół roku potem była przerwa, a następnie znowu się pojawiło. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 To zapewne torbiel krzyżowa (pilonidalna) z okresowo otwierającą się i zamykającą przetoką. Taka torbiel wymaga leczenia zabiegowego. Trzeba o tym problemie poinformować rodziców i udać się na konsultację do chirurga dziecięcego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jaymz Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Mam jeszcze kilka pytań. Czy to coś co *wystaje* mogę sobie wyrwać? I jakie mogą być przyczyny choroby, dodam, że nie prowadze siedzącego trybu życia, jestem aktywny fizyczne, jestem szczupły i nie choruje na żadne inne choroby. Czy to może być spowodowane genami? Proszę o jak najszybszą odpowiedź. Dodam jeszcze, że ok 2-3 lata temu huśtałem się na pieńku od drzewa i nogi mi się powineły i upadłem prosto na kość ogonową. Bolała mnie około miesiąc i przestała. Nie wiem czy to istotne ale może... Proszę o jak najszybszą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi