Gość donka243 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Witam, Od kilku lat mam na czole pod skórą guza,nie boli,ale powoli się rozrasta,obecnie ma 1,5 cm.Ma nieregularny kształt,skóra na powierzchni guza jest normalnego koloru tj. nie ma żadnych punktów czy przebarwień odbiegających od normalnego koloru skóry.Guz jet twardy,ale dotykając go czuje,że jest przesuwalny.Ostatnio udałam się do lekarza rodzinnego, a ten skierował mnie do onkologa.Czy to skierowanie było słuszne i czym może być mój guzek,skoro nie kaszakiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Myślę, że raczej jest to kaszak i najpierw radziłbym w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem ogólnym. Zapewne usunie guza (już wtedy z dużym prawdopodobieństwem określi czym jest guz) i podda go badaniu histopatologicznemu, które w 100% oceni czym jest guz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi