Gość Madzia 44 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Witam.Dostałam skierowanie na operacje kręgosłupa szyjnego nie wiem czy powinnam się jej podac oto opis mojego badania zniesienie fizjologicznej lordozy z nieprawidłowym kifotycznym ustawieniem kręgosłupa szyjnego .niewielkie osteofity przednich ibocznych krawedzi trzonów kręgowych.niewielkie tylnie wypukliny krążków m-k w odcinku c2-c4,modelujące worek oponowy iwypuklające się do otworów m-k.zwężenie krążka m-k c4/c5,z niewielką tylną centralno-prawostronną przepukliną jądra miażdżystego,uciskającą worek oponowy z dyskretnym modelowaniemnaczne z rdzenia kręgowego,znaczne zwężenie i tylna objęta osteofitami wypuklina krążka m-k c5/c6,uciskająca worek oponowy z dyskretnym modelowaniem rdzenia kręgowego oraz wyraznie zwężająca lewy otwór m-k .niewielka tylna częsciowo objęta osteofitami wypuklina krążka m-k c6/c7 ,uciskająca worek oponowy i zwężająca otwory m-k.poza tym kręgosłu szyjny w normie.proszę o pomoc czy ja powinnam podac się opracji ma 44 lata .dziękuje z góry .Madzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewusia Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Witaj, Madziu! Stoję przed podobną decyzją i nie wiem co począć. Jaka potoczyły się dalej twoje losy? Czy poddałaś się operacji i jak się czujesz. Pozdrawiam, Ewusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi