Gość dorota Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Jak odczytać taki wynik badania histopatologicznego ?: badanie śródoperacyjne: porozrywana ściana torbieli o gładkiej częściowo krwotocznie zmienionej wyściółce, osobno torbiel o średnicy 25mm wypełniona masami łojowymi. ROZPOZNANIE 956205 - cystis dermoidalis 956206 - cystis corporis litei 956207/8 - cystis dermoidalis 956209/10 - cystis corporis litei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 956205 - cystis dermoidalis - oznacza torbiel skórzastą 956206 - cystis corporis lutei - oznacza torbiel ciała żółtego 956207/8 - cystis dermoidalis - oznacza torbiel skórzastą 956209/10 - cystis corporis lutei - oznacza torbiel ciała żółtego Numery to kolejne badania histopatologiczne przeprowadzone przez pracownie. Zmiany w jajniku są typu łagodnego, zwyrodnieniowego, bez cech nowotworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dorota Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 a mam jeszcze takie pytanie. jestem miesiąc po laparoskopii. dostałam okresu i boli mnie jajnik na którym miałam tą torbiel. czy to jest normalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi