Gość Ania Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Mam wielki problem z ustaleniem mojej diagnozy. Otóż...1,5 roku temu zaczęło boleć mnie w klatce piersiowej, bardzo wysoki puls i ciśnienie. Lekarz rodzinny podejrzewał zapalenie wsierdzia. Wykonałam wszystkie bad. kardiologiczne - wyniki ok, dlatego stwierdzono...o zgrozo - nerwicę serca... Żadne tabletki nie pomagają - serce wali jak oszalałe...puls prawie zawsze 120. Do tego doszły obrzęki nóg, drętwienie dłoni, uczucie zmniejszenia gardła, znaczne osłabienie organizmu, kłucie w klatce piersiowej i (od września ub. roku) ciągły 24godzinny szum w uszach... Laryngolog zalecił badanie tarczycy, lekarz rodzinny - odmówił wydania skierowania, dając kolejne leki na walące serce...Dziś prywatnie wykonałam usg tarczycy - wynik w normie. Jednak Pani wykonująca badanie zaleciła wykonać TSH, które zrobię jutro. Moje pytanie do Was kochani - czy możliwe, że to jednak hormony tarczycy są powodem tych dolegliwości? Czy jest możliwe, że TSH może wyjść źle przy prawidłowym obrazie usg? Co oprócz TSH powinnam wykonać fT3 i fT4, czy też T3 i T4 aby mieć dokładniejsze wyniki działania tarczycy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANIA Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Zapomniałam dodać, że w ostatnim roku znacznie przytyłam, mimo, iż nie zjadam więcej aniżeli jadłam wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axa Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Najlepiej wykonać TSH, Ft3 i Ft4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Dzisiaj wykonałam TSH, fT3 i fT4 - wyniki prawidłowe, wszystkie mieszczące się w normie, więc nie jest to od tarczycy. Z jednej strony dobrze, z drugiej źle - dalej pozostaję bez diagnozy. Już mam serdecznie dość, z dnia na dzień czuję się gorzej... Czy możliwe, że to sprawy neurologiczne? Najbardziej martwi mnie uczucie tętna w lewym uchu i szum w głowie...Nie mam już sił na dalsze samodzielne szukanie tego, co mi dolega... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 aniu jestem wlasnie po operacji tarczycy: wszystkie objawy jakie opisalas tez mialam : dzisiaj po tygodniu po usunieciu calkowicie tarczycy czuje sie lepiej chociaz bol glowy nie ustal a wzmocnil sie ale mozliwe ze to przejdzie: mialam tez problemy ze wzrokiem a nosze okulary a mimo wszystko musze siegac po lupe bo malych liter nie widze i nie przeczytam. mieszkam w niemczech i ciesze sie z tego bo widze ze polscy lekarze niechetnie kieruja na badanie tarczycy. moze sprobuj jeszcze raz gdzie indziej sie przebadac: moze w niemchech. tu naprawde jest fachowo i diagnoza od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asia Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 zrób jeszcze badanie w kierunku hashimoto. mnie tsh , t3, i t4 wyszly dorbe natomiast przeciwciała wskazywaly kierunek na hashimoto. nadmienie jednak ze mialam guza, którego dwa tygodnie temu miałam wyciętego. tarczyce miałam ułożona głęboko do środka i tez podejżewam że bóle głowy i ramienia i ucha mogły byc od ucisku guza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi