Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból wewnętrznej części kolana po artroskopii

Gość Tomcio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Jestem tu nowy i chce *pochwalic* sie moim problemem! We wrzesniu 2012r dopadła mnie kontuzja kolana! Zablokowało mi staw kolanowy i nie mogłem wyprostować ! W tym samym dniu udałem sie do prywatnej kliniki by dowiedziec sie co mi jest! na usg i po *recznej* diagnozie lekarz doszedl do wniiosku ze uszkadzana jest łąkotka przysrodkowa typu *raczka od wiaderka*. Dostałem Skierowanie do szpitala ! po miesiecznym oczekiwaniu położyli mnie w szpitalu, gdzie lezałem 5 dni i nic mi nie zrobili (poza pobraniem krwi i ekg serca* po 5 dniach wzieli mnie na stoł operacyjny ! Lekarz ufał temu co pisze na skierowaniu wiec zadnych swoich badan by sprawdzic co mi jest nie robili! Na sali operacyjnej powiedziano mi, ze jak rozetna to sie dowiedza co mi jest!. Zrobili artroskopie wycieli mi łragment uszkodzonej łąkotki i po 2 dniach wypisali mnie do domu! nie dostałem zadnego skierowania na rehabilitacje tylko pokazali mi kilka ciwiczen. Przez połtorej Tygodnia chodzilem o kulachh ! zdjeli mi szwy i mogłem chodzic normalnie ! ( jako ze w 2010 miałem rowniez artoskopie tyle ze kolana lewego, wiec wiedzialem jak postepowac i jakie cwiczenia robic) rowerek co jakis czas i basen kilka razy w tygodniu do tego dziennie rozne Cwiczenia! po 3 miesiacach zrobilem sobie pierwsze bieganie, w czasie biegania wszystko bylo ok lecz po bieganiu pojawil sie lekki bol! wiec kontynuowałem swoja rehabilitacje! czesciej jazda na rowerku czesciej basen i cwiczenia po poł roku pierwszy raz wybiegłem na boisko i tu pojawił sie bol , od strony wewnetrzen. Do tego czasu czulem i widziałem postepy z kolanem w moich cwiczeniach ! jednak od tego momentu wszystko sie zatrzymało ! Cwiczenia robilem dalej ale z gry czy biegania musiałem sobie odpuscic! Efektow mych ciwczen juz nie bylo wiec w czerwcu udałem sie do prywantej kliniki gdzie lekarz po długim badaniu stwierdzil ze chrzastka moze byc lekko uszkodzona i kolano jest nie stabilne! wysłał mnie na rehabilitacje! po pierwszych 4- 5 wizytach czułem lekka poprawe ! ( mogłem biegac mogłem grać, ale co jakis czas pojawiał sie ból w wewnecznej czesci kolana i nie mogłem do konca okreslicz dlaczego on sie pojawia jedynie wiedzialem ze czasem boli gdy kopne do pilki wewnetrza czescia stopy ale nie zawsze ) ale nie była to poprawa w 100% w listopadzie rehabilitanci juz nie wiedzieli co mi jest bo na rehabilitacji bol nigdy sie nie pojawił i teoretycznie wszystko z kolanem bylo ok. do stycznia systematycznie sie rehabilitowałem ale stracilem nadzieje, Bo tracilem duze pieniadze na te rehabilitacje do tego efektow nie widzialem :( od stycznia zaczałem pic 4Flex nie gram nie biegam czasem Cwicze ! jak narazie nie pamietam kiedy ostatni raz mnie bolało ale boje sie ze gdy zaczne grac cczy biegac znow zacznie bolec. Dlaczego co jakis czas po poltorej roku od artroskopi pojawia sie bol w wewnecznej czsci kolana.. co jeszcze moge zrobic???