Gość beta Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam, jestem po rektoskopii i stwierdzono u mnie guzki krwawnicze II stopnia oraz zmienione zakrzepowo kolumny hemoroidalne. Mam kwalifikację na zabieg DGHAL. Moje pytanie brzmi: jak długo goją się rany po tym zabiegu? jak intensywny jest ból? Czy można ćwiczyć? ja dużo biegam, trenuję siłowo. Poza tym przeraża mnie myśl o braku aktywności seksualnej. Czy można uprawiać seks tradycyjny? Po jakim czasie, jeżeli wogóle, można spróbować z seksem analnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 jak długo goją się rany po tym zabiegu? - Około tygodnia jak intensywny jest ból? - Nieduży, bez problemu opanowywany przez zwykłe środki przeciwbólowe Czy można ćwiczyć? - Tak, najlepiej po tygodniu Czy można uprawiać seks tradycyjny? - Tak, można po kilku dniach Po jakim czasie, jeżeli w ogóle, można spróbować z seksem analnym? - Po około miesiącu od zabiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BETA Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Dziękuję za odpowiedź. Ale naczytałam się w wątku o hemoroidach jak goją się rany po zabiegu i jestem przerażona. Od wielu lat przyjmuję hormony, rany goją mi się wolniej niż powinny, przeraża mnie fakt, że tak długo trwa rekonwalescencja i że pacjenci tak bardzo skarżą się na ból. Rozumiem tydzień, ale aby miesiąc? dwa? Jestem bardzo aktywną osobą i nie wyobrażam sobie tak długiego czasu na *dochodzenie do siebie*. Za 2 miesiące wyjeżdżam na pustynię. Planowany termin zabiegu to 11 marca - obawiam się, że do czasu wyjazdu nie będę w pełni sił. A wiadomo jakie tam są warunki sanitarne, klimatyczne i że jest inna flora bakteryjna. Czy wstrzymać zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriss Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Beta mialas juz zabieg bo ja tez sie go obawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi