Gość R.R Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Witam, problem mam następujący, prawie rok temu nagle w pracy przycisnęło mnie kolano, nie mogłem go do końca zginać czy prostować, ból przy chodzeniu - jakby przyparcie rzepki. Na fundusz poszedłem do ortopedy który tylko organoleptycznie stwierdził u mnie boczne przyparcie i chciał faszerować zastrzykami z którymi wychodził co drugi pacjent i jeszcze mi mówił w której aptece jest najtaniej ... Mija pół roku od wizyty, chodzenie bez pośpiechu nie sprawia mi problemu, ale nie to jest moim celem - MUSZĘ WRÓCIĆ NA ROWER. Co do ruchomości stawu jest prawie idealny, kolano nie jest w stanie *zgiąć się lekko w drugą stronę* tak jak lewe, zdrowe. Do czego zmierzam? Wczoraj nie wytrzymałem i z ciekawości wyciągnąłem rower i pokręciłem dosłownie z 5-10 min, po dwóch godzinach kolano zaczyna lekko chrupać i znów czuję jakby to nie było moje kolano, a jakieś dostawione. Pytanie: Kierować się znów do ortopedy i znów czekać na cudy czy wybrać się na rehabilitacje, tylko że nie mam żadnych zrobionych zdjęć kolan. Fizjoterapeuta będzie mógł bez trafnego zdiagnozowania choroby i stanie w którym obecnie się ona znajduje zaproponować mi odpowiednie ćwiczenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi