Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Płaskie lewoskręcenie kręgosłupa lędźwiowego

Gość malpeq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 19 lat od półtora roku ćwicze na siłowni. stwierdzono u mnie * Płaskie lewoskrętne skręcenie kręgosłupa lędzwiowego który wykazuje pogłebienie lordozy* dodatkowo pisze *Zwężenie szpary m/k Th12/L1. Podejrzenie o żweżenie szpary m/k L5/S1? * ćwicze ponad rok czy mogłem sobie aż tak zepsuć kręgosłup ? U prywatnego ortopedy powiedzono mi że to nic złego i że jest to oznaka przeciążenia kręgosłupa. I powiedział mi że też tak ma. . ? Że te nowe wariografy czy jak te urządzenia się nazywają *tak to sobie interpretują* tak mi powiedział ortopeda. Robiłem zdjęcia kręgosłupa takim urządzeniem dziwnym dali mi zdjęcie z opisem - dlatego tak powiedział . Boli mnie poprostu na dole kręgosłupa już dosyć długo albo z lewej strony albo prawej albo z oby dwóch. od nie dawna zacząłem robić martwy ciąg i lekko ustało ale to dopiero 3 trening. Dziwnie bo bóle mam od roku i zawsze bolało mnie conajmniej 3 dni w tygodniu. Czy może ktoś coś na ten temat powiedzieć troche pomóc ? . Moja doktor z przychodni stwierdziła że mam zakaz siłowni i że skieruje mnie na rehabilitacje . Nie jestem pewny co do tej decyzji bo jak kiedys u niej byłem z przeziebieniem to wysłała mnie do szpitala z zapaleniem płuc co okazało się bzdurą ogólnie w wielu przypadkach się myli . Nie boli mnie juz od 2 tygodni co dziwne czasami poprostu budziłem się i bolało cały dzien tak jakbym zle spał a tak to wszystko normalnie. Piszę teraz bo chce jakoś temu zaradzić przeszkadza mi to nawet w schylaniu się */. Dodam taką ciekawostke jeszcze byłem u drugiego ortopedy tylko że już nie prywatnie temu wczesniejszemu musialem zaplacic 150 zl mniejsza . I powiedział co dziwne mi to samo co ten wczesniejszy przemacał kręgosłup tak jak tam ten i identyczne słowa mi powiedział . W pewnym momencie pomyslalem że oni chyba są w jakiejs zmowie heh słowo w słowo *p