Gość beata Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 W 2010 roku mialam wycięcie wlukniaka w prawej piersi w okolocy godziny 6 wielkość 3cm po okresie 2 lat nic mnie nie bolało potem zaczelam odczuwać ból i duże zgrubienie w tym miejscu po datknieciu mnie kuje. po zrobieniu usg lekarz twierdzi że to nić wielkiego że tak jest po operacji to znaczy ż mnie to będzie bolało do końca życia. Mam 42 lata i z tego wzgledu nie lubie dotykać piersi szczegolnie tyj prawej poniważ się boję że coś się stanie albo jakiś nowy guzek. Bardzo proszę o radę może mamografia jeszcze nigdy nie byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Bóle rzeczywiście mogą być związane z przebytym zabiegiem, wytworzeniem się blizn zaciągających drobne nerwy podskórne. Jednak, aby w pełni ocenić stan gruczołu piersiowego należałoby, zwłaszcza w Pani wieku wykonać mammografię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi