Gość Damian Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witam Pisałem tu już niejednokrotnie . Po ostatniej, trzeciej już operacji dziś byłem u mojego lekarza po ponownych wyciekach.. wczoraj na opatrunku znalazłem dwa pokaźne włosy. Dziś już nic w środku nie było, ale mam jedno pytanie. Czy podejmując się laserowemu usuwaniu owłosienia z całej tej okolicy mogę liczyć na to, że to coś pomoże? Czy laser *sięgnie* na tyle głęboko aby usunąć cebulki włosów rosnących od środka?Nie jest to tanie, szkoda by było pieniędzy wyrzucać w błoto. Leczę to cholerstwo już 3 lata i nic nie chce pomóc, nawet owe cudowne przesunięcie płata Limberga nic nie dało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Tak. W przypadku nawrotowych torbieli włosowych zalecam usunięcie najlepiej laserowe włosów z okolicy krzyżowej ciała. Wrastające włosy, które zawierają mieszki włosowe płytko pod naskórkiem muszą zostać zniszczone i w takim wypadku wystarczające są 3-4 zabiegi laserowe, aby pozbyć się takich włosów do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi