Gość kacper Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Witam, otóż wykryto u mnie dnę moczanowa, a uprawia sport, i mam takie pytanie czy z tą chorobą można normalnie żyć w trybie sportowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Tak, oczywiście nie ma żadnych przeciwwskazań. Najważniejsza w tym względzie jest odpowiednia dieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacper Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 a co z pracą fizyczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fort100 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Czy chorując na dne moczanową mogę trenować (mam na myśli bieganie oraz gra w piłkę nożną). Czy podczas wysiłku nie uszkodzę sobie stawów nawet gdy mnie lekko boli? A choruję na dne moczanową kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Czy chorując na dne moczanową mogę trenować (mam na myśli bieganie oraz gra w piłkę nożną)? - Można. Nie ma co do tego przeciwwskazań. Czy podczas wysiłku nie uszkodzę sobie stawów nawet gdy mnie lekko boli? - Nie. Proszę się o to nie bać. Leczeniem najlepiej, żeby zajął się reumatolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fort100 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Wyk Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Tutaj macie trochę więcej informacji o dnie moczanowej: http://leczymysie.pl/dna-moczanowa-dieta-objawy-leczenie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi