Gość Iwona Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Witam, prosiłam o interpretacje wyników i USG Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 1,347 µ*IU/ml 0,550 —* 4,780 Wolna tyroksyna (FT4) (O69) 1,53 ng/dl 0,89 —* 1,76 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) * 28,0 U/ml * 60,0 Prolaktyna (PRL) (N59) 22,12 ng/ml kobiety: 2,8 - 29,3 w ciąży: 9,7 - 208,5 po menopauzie: 1,8 - 20,3 Dodatkowo USG: Echostruktura płatów bocznych i cieśni tarczycy jest niejednorodna z licznymy hipoechogenicznmymi obszarami śr. do 2 mm., echogenność obniżona - cechy PZT. Wymiary płata prawego 18x16x58 mm, płata lewego 15x16x56 mm, Grubość cieśni 6 mm. Węzły chłonne nie powiększone. Płaty boczne dolnymi biegunami nie schodzą zamostkowo, nie uciskają i nie przemieszczają się. MAM 36, 9 –* 37, 3 od 3 miesiecy , bole głowy, bole stawów nadgarstka, drżenie rąk I co najgorsze nadpobudliwość I stany napięcia napady złości bez powodu. Bóle kręgosłupa szyjnego. Dokucza mi bezsenność a czasem wzmożona senność. Problemy z pamięcią I koncetracją I apatia, nic mi się nie chce…* Dziękuje bo lekarza mam za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Wyniki badań laboratoryjnych są w granicach normy, a USG tarczycy tylko wskazuje na niewielki przewlekły stan zapalny gruczołu. Z uwagi na Pani dolegliwości zalecałbym konsultację z neurologiem i zapewne psychiatrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Wyniki badań laboratoryjnych są w granicach normy, a USG tarczycy tylko wskazuje na niewielki przewlekły stan zapalny gruczołu. Nic niepokojącego i mogącego mieć wpływ na Pani obecne dolegliwości. Zalecałbym w takim przypadku konsultację z neurologiem i zapewne psychiatrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi