Gość Anonymous Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam. Od kilku dni mam jakąś gulke za uchem (mniej więcej w tym tak jakby dołeczku). Jest ons dosyć twarda. Koloru takiego jakby brązowego. Dodatkowo dosyć mocno boli mnie ucho ale też i gardło(głównie po lewej stronie czyli tam gdzie jest ta gulka). Bardzo proszę o podpowiedzieć co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Taka zmiana (trudno mi określić bez badania bezpośredniego) może być zmienionym odczynowo węzłem chłonnym (powstałym z powodu stanu zapalnego ucha i gardła) lub też całkiem niezależnym tworem będącym kaszakiem lub tłuszczakiem. Radzę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. On po badaniu wyjaśni czym jest ten guzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi