Gość Justyna93 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Mam takie pytanie i zarazem problem, około miesiąc temu miałam zszywaną rękę na przedramieniu a szwy zostały ściągnięte około dwóch tyg temu. Rana ładnie się goi nawet nie ma już na niej żadnych strupów ale zauważyłam że wystają mi jeszcze dwa szwy (nitki). Próbowałam je wyciągnąć natomiast nie chcą wyjść. Co powinnam teraz zrobić? Czy jest to łatwa sprawa do załatwienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Radzę w tej sprawie udać się ponownie do poradni chirurgicznej. Tam po obejrzeniu chirurg zadecyduje co zrobić z wystającymi szwami. Jeśli to szwy podskórne to ulegną one zapewne samoistnemu wchłonięciu i nie wymagają ewakuacji. Jeśli zaś pozostawione szwy są szwami skórnymi chirurg je usunie. Chirurg po bezpośrednim badaniu zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Proszę w tej sprawie nic nie robić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna93 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi