Gość Tomasz Modławski Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam, od jakiegoś czasu (około 2 tyg) pojawił mi sie dziwny miękki guzek za płatkiem prawego ucha. Wcześniej był mniejszy więc nie zwracałem na niego uwagi ale ostatnio urósł i zaczął swędzieć. Dodadkowo boli jak go dotykam i czuć ze w środku coś pływa. Prosze i opinie co to moze być. Czy warto iść do lekarza po skierowanie i potem do chorurga czy lepiej odrazu do chirurga prywatnie ? A może wystarczy czymś smarować ? Poniżej foto: http://fotoo.pl/show.php?img=683629_clipboard01.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Wygląda na to jak na przedstawionym zdjęciu, że jest to niewielki kaszak. Taka zmiana musi zostać usunięta doszczętnie przez chirurga. Mam Pan dwie możliwości albo zabieg wykonać w ramach NFZ (lekarz rodzinny wyda skierowanie do poradni chirurgicznej i dopiero po konsultacji chirurgicznej zabieg w warunkach ambulatoryjnych - może to długo trwać) albo typowo prywatnie u chirurga (zapewne zabieg na miejscu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Modławski Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Dziękuje za odpowiedź. Raczej pójdę prywatnie. A czy orientuje się ktoś jaki jest zbliżony koszt takiego zabiegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi