Gość desperate Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Witam, miesiąc temu (24.11.2013r.) miałam usuwany pęcherzyk żółciowy metodą laparoskopową. Często miewam bardzo luźne stolce, niezależnie od tego, co jadłam. Na wielu forach jest napisane, że po miesiącu można wrócić do swoich wcześniejszych przyzwyczajeń (żywieniowych oraz alkohol). W sobotę 21.12.2013r. napiłam się alkoholu. A w czasie świąt (wczoraj i dzisiaj) zjadłam !niedużo! smażonych potraw, właściwie to tylko kilka pierogów oraz krokieta (przepraszam, za takie szczegóły, ale bardzo jestem ciekawa, co mi dolega). Otóż, dzisiaj przy oddaniu stolca (jak woda), zauważyłam trochę krwi, co się wcześniej nie zdarzało, następny stolec już był bez krwi, aczkolwiek dalej wodnisty. Czy te potrawy, które zjadłam mogły się do tego przyczynić? To bardzo pilne, gdyż w piątek wyjeżdżam na Sylwestra i chciałabym mniej więcej wiedzieć, co mi jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Raczej potrawy do tego się nie przyczyniły. Być może ma Pani żylaki odbytu i przez wodnisty stolec doszło do podrażnienia ich co spowodowało niewielkie krwawienie. Jeśli takie sytuacje będą się powtarzać trzeba w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi