Gość Slaw Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Kilka dni temu pojawił mi się guzek na lewym pośladku . Jak zrobiłem sobie okład z lodu troche zmałal i zrobił sie miękki , lecz po jakims czasie znów został twardy . Codziennie jego wielkość sie zmniejsza . Jest to jakiś guz czy coś innego z czym można poczekac by znikneło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Trudno mi określić co to może być bez bezpośredniego badania. Raczej to jakaś zmiana łagodna, która w chwili obecnej może wymagać tylko obserwacji (może to np. kaszak?). Jeśli jednak nie będzie znikać lu będzie się powiększać radzę w tej sprawie udać się do chirurga, gdyż może wymagać doszczętnego usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi