Gość xxx Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Witam, mam problem otóż gdy stoje na nogach wdycham głęboko powietrze, ucieka mi prawie jajo, i wędruje do góry poczym gdy wydycham powietrze wraca z powrotem. Potem gdy idę do toalety szukam go, to nie ma, a gdy wezme nacisnę na pachwinie to wyskakuje z powrotem. Mogę wiedzieć co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 To cechy wędrującego jądra. Jeśli w większości czasu w trakcie doby jądro jest w worku mosznowym, a nie w kanale pachwinowym to nic niepokojącego i groźnego. Jeśli jednak jądro głównie jest schowane trzeba będzie w tej sprawie skonsultować się z urologiem, bo może to wymagać leczenia operacyjnego (sprowadzenie na stałe jądra do worka mosznowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi