Gość Agnieszka z Kutna Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Witam. W niedziele miałam wypadek samochodowy, w jego wyniku mam stłuczone całe prawe udo, jest to jeden wielki siniak, a dzisiaj zauważyłam niewielki 3-4 cm guzek, jest twardy i przy naciskaniu boli. Czy to może być w wyniku obicia i sam zejdzie? Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Prawdopodobnie to efekt stłuczenia - krwiak. Najlepiej smarować żelami z heparyną (np.Lioton 1000). Jednak jeśli guzek nie zniknie do tygodnia skonsultuj się z lekarzem. Może to *przepuklina* typu mięśniowego czyli na skutek urazu powstał ubytek w powięzi, przez który wydostają się mięśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka z kutna Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Tylko ten guzek nie jest siny, naokoło niego jest siniak a on jest normalnego koloru skóry. Jutro pójdę do chirurga, mam nadzieje, że się na tym rozpoznają, bo bardzo mnie to martwi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka z kutna Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 lekarz stwierdził, że to nic złego, a ten guzek boli i chyba się powiększa :( Jak do środy się nie wchłonie mam przyjść :( co to może jeszcze być z tym guzkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ja Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 2 guzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość córka mojego taty Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 moj tata byl dzis u lekarza ma 2 guzki w udzie:*( czy to groźne???? prosze o odpowiedź od jakiegoś specjalisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość David. Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam. Od około 2 miesięcy zauważyłem, że mam na udzie taką małą niebolesną grudkę która nawet nie była czerwona ani nie bolała. W ostatnim czasie bardzo się powiększyła, jest czerwona co widać na zdjęciu no i trochę boli przy dotyku. Czy wie Pan co to może mniej więcej być? Poniżej link do zdjęcia : http://yfrog.com/4bzdjcie0337ej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Nie wiem czy mam ten sam problem , trenuję sztuki walki i dostałem cios na biodro , miałem wielkiego siniaka , lecz kolorki już prawie znikły ale martwi mnie że jak przejadę ręką to czuję stwardnienie pod skórą w miejscu gdzie jest owy siniak. Tak jak dotykam to wydaję się szerokości około 1 cm i jest długi i jakby okrągły coś w stylu jakiejś rurki. Nie odstaje od skóry jest tylko wyczuwalny pod nią , i nie odczuwam zadnego bólu dotykając czy naciskając czy nawet delikatnie uderzają. Nie wiem czy to samo zniknie czy musze gdzieś z tym iść. Prosze o jakieś rady. Dodam że mam to już 2 tydzień prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ula Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Mam guz na tylnej części uda(trochę nad zgięciem w kolanie) odchudzam się i ćwiczę treningi cardio oraz siłowe. Wcześniej tego nie zauważyłam i mnie nie bolało , jednak od pewnego czasu zaczęłam to odczuwać , szczególnie boli przy dotykaniu. Czy to coś poważnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Weronika Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Miałam wypadek na rowerze i byłam bardzo potłuczona i w miejscu gdzie miałam siniaka pod skórą czuje coś twardego a jak naciskam to boli czy to może być guzek czy tylko krwiak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JUSTYNA Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ja tez miałam taki twardy guzek*jak dotykałam mocniej był wyczuwalny i czasem bolał.Trzy tygodnie temu się uderzyłam dokładnie w niego.Cale miejsce było opuchnięte ,bolące i czerwone .poszłam do chirurga ,zlecił usg i ślad po guzku chyba znikł ale utworzył się krwiak który pękł i wycieka z niego stara ropa z krwią teraz już mniej boli. Dziś mam chirurga i się bardzo boje tej wizyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mądry człowiek Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Cześć mam dla was dobrą rade dla tej strony radze z niej jak najszybciej wyjść bo to co ty usłyszałem to jedne wielkie bzdury byłem u lekarza bo ludzie mówili mi że to nowotwory różnego rodzaju. Przestraszony poszedłem do lekarza a on powiedział mi że to krwiak który jest od zwykłego uderzenia kilka dni temu. A ,,Rak** zdarza się na jakieś tysiąc lat . Więc jeżeli chcecie sobie pomóc to pójdzcie sami do lekarza i nie panikujcie bo nawet jeżeli to coś poważnego Internet wam na to nie odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi