Gość olgaola Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Tydzień temu przeszłam operację usunięcia krwiaka na jajniku. Krwiak zdążył jednak pęknąć i około pół litra krwi zgromadziło się w brzuchu. Mam pytania dot. *dochodzenia do siebie* po takiej operacji. Jak długo nie powinnam być zbyt aktywna fizycznie? Kiedy można zacząć dźwigać ( mam 10-o mięsięczną córeczkę której na razie nie pozwala mi nikt nosic) ? Kiedy można zacząć współżyć? I jak długo powinnam odczekać przed ponownym staraniem się o zajście w ciąże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Jak długo nie powinnam być zbyt aktywna fizycznie? - Około 4 tygodni. Kiedy można zacząć dźwigać ( mam 10-o mięsięczną córeczkę której na razie nie pozwala mi nikt nosic) ? - Około też 4-6 tygodni. Kiedy można zacząć współżyć? - Po 2-3 tygodniach od zabiegu. I jak długo powinnam odczekać przed ponownym staraniem się o zajście w ciąże? - Około 3-4 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi