Gość Korona 54 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Jestem po zdjęciu gipsu u mojego syna. doszło do spiralnego złamania kości trzonu udowej z przemieszczeniem. po 6 tygodniach, został przyjęty do kliniki rehabilitacyjnej, jak się okazało po zdjęciu RTG jest skrócenia kończyny o 2,5 cm. Lekarz twierdzi iż organizm sam zareaguje i sam będzie się stara nadrobić wadę. mam obawy czy taka duża różnicę zniweluje bez specjalnej ingerencji w przywrócenie właściwej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Taka różnica w długości kończyn jest do wyrównania w sposób naturalny. Dopiero różnica w długości kończyn dolnych o około 5 cm wymaga leczenia zabiegowego. Proszę stosować u dziecka rehabilitację według zaleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi