Gość PATRYCJA Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Witam jestem w 6tyg.ciazy i mam czeste bole w okolicy pepka spowodowane przepuklina pepkowa spowodowana poprzednia ciaza i mam pytanie czy operowanie tej przepukliny jest zagrozeniem dla mojego dziecka? I Jak taka operacja przebiega, i jezeli mozna operowac to w ktorym tygodniu najlepiej. Za w miare szybka odpowiedz BARDZO DZIEKUJE-PATI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Raczej odradzam operacji tej przepukliny (jeśli nie ma ostrych objawów) w czasie ciąży. Sama operacja nie jest niebezpieczna, ale najgorsze jest znieczulenie, które może bardzo niekorzystnie wpłynąć na rozwijający się płód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maja Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 tak to prawda nie wolno operować przepukliny w czasie ciąży. Najpierw trzeba poczekać aż niunia się urodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi