Gość bene9 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Witam! Od 2-3tygodnii towarzyszy mi bol w odcinku ledzwiowym, powiedzialbym nawet ze w dolnej jego czesci blisko posladkow albo nawet w ich okolicach.Bol jak mi sie wydaje powstal po cwiczeniach na silowni, a konkretniej przy cwiczeniu martwy ciag. Duzo cwicze plywam gram w sporty zespolowe. Jest on odczuwalny podczas mocnego wyprostu(przeprostu) w odcinku ledzwiowym, schylania sie, zginania nadmiernego w tym odcinku, nawet przy siedzeniu w pochyleniu. Bol nie jest jakis ogromny, ale ciagle mnie trzyma i przeszkadza. Czasami bol jakby promieniuje na posladki i nogi. Wrzucam zdjecia rentgen ktore dzis zrobilem. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/98bcd6edde366dbd.html Prosze o pomoc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Oczywiście takie zdjęcie podane w internecie nie może służyć jakiejkolwiek interpretacji tylko zdjęcie oryginalne oglądane na odpowiednim sprzęcie (monitorze o wysokiej rozdzielczości). Na przedstawionym zdjęciu można zauważyć niewielką asymetrię kręgosłupa co już może wyzwalać dolegliwości jakie Pan opisuje. Oczywiście najlepiej, aby z tym problem udać się do neurologa, a interpretacją zdjęcia powinien zająć się radiolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarek2208 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 WITAM Proponuję rezonans magnetyczny. Dopiero po rezonansie będzie można skonsultować się z neurologiem lub neurochirurgiem. Operacja to ostateczność. Ja osobiście jestem po dwóch operacjach po pierwszej było superrrrrrrr!!!!!!! po drógiej jest tragedia nie mogę normalnie chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi