Gość Talvitch Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Witam! Tytuł tego tematu jest nazwą guzka, którego miałem na palcu. Jak rozumiem był to ziarniniak? Chirurg wyciął mi go 2 tygodnie temu, dziś byłem na zdjęciu szwów. Nieco później otrzymałem także wynik badania histopatologicznego: *Granuloma teleangiectaticum exulceratum. Zmiana usunięta bez marginesu tkanek zdrowych. * I tu nasuwa mi się pytanie: czy usunięcie bez marginesu oznacza, że to może odrosnąć? Bo przy zdejmowaniu szwów miałem wrażenie, że pod strupem jest coś różowego, chirurg powiedział mi że to po prostu coś z czego dalej będzie się robił strup (przynajmniej ja tak zrozumiałem). Za 2 tygodnie mam kontrolę. I teraz pytanie czy czekać z tym wynikiem do kontroli czy iść wcześniej i dopytać się lekarza czy to mi nie odrośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi