Gość Daniel Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Witam. Pol roku temu zauwarzylem u siebie guzek w tylnej czescie glowy. Najpierw bylem na konsultacji u hirurga i powiedzial ze to moze byc kaszak lub miesniak i ze kwalifikuje sie to do zabjegu. Nie bylo to w zaden inny sposob sprawdzane( przeswietlenie, tomografja) Umowili mnie na nastepna wizyte na usuniecie. Dzis bylem na zabjegu i okazalo sie ze nie moga wyciac, bo jest za gleboko i zaszyli. Kazali mi przeswietlic i na zdjeciu widac maly punkcik w miejscu zabjegu. Podjejrzenia padly na nie wyksztalcona do konca tylna kosc i w miejscu tym powstal mala torebka. Jesli bym chcial to wyciac to trzeba usuwac z kawlkiem kosci???????:( Umowil mnie na nastepna wizyte. Zanim wyszedlem powiedzial co dalej... Na nastepnej wizycie ma albo zrobic tomograf, albo sprubuje naciac wyzej i znowu metoda prob i bledow wyciac. Rozwali mnie doszczetnie. Kuzwa najpierw tomograf ma zrobic, bo nie dam sie ciac dalej, bo moze mi sie uda wyciac.... Moim zdanie zanim kto kolwiek da sie ciac to niech wymaga przeswitlenia i tomografu a nie idzie na zywiol. Brak mi slow i nie wiem co poczac dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 witam mam na imie maciek i tez mam taki problem tylko ze ten guz mnie mocno czasem uciska i wtedy az mi sie w glowie kreci wie ktos gdzie z tym isc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Hej ja też mam taki guz na trochę wyższej linii niż uszy ale też z tyłu głowy po prawej. Historia z nim jest taka że generalnie przez kilka miesięcy jest taki w miarę zbity i mnie nie boli i zapominam o jego istnieniu, zawsze tam jest nigdy nie znika, ale od czasu do czasu zupełnie bez powodu zaczyna mnie boleć, dokładnie tak jak teraz. Czuję pod palcami, że jest spuchnięty i boli jak cholera. Głową ciężko ruszać, nie mówię już o spaniu, nie mogę, nawet się uczesać, tak boli że hej. Nie uderzyłam się w tym miejscu ani nic takiego. Raz byłam z tym u chirurga, ale zanim przyszedł czas wizyty zdążyło przestać mnie boleć, a chirurg po oględzinach i uciskaniu ręką powiedział, że skoro mnie nie boli to już jest dobrze i że nic z tym nie będziemy robić. To było jakieś 5 lat temu, a to od czasu do czasu i tak daje mi popalić tak że ledwo chodzę, zakładanie bluzki z golfem to makabra i chodzę w nieumytych włosach od tygodnia. Jakaś rada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Jejku ale panika panuje na tym forum... Ja mam podobną sytuację - guzek na linii włosów po lewej stronie. Co z tym zrobię? Nie wiem, mam go chyba? Od urodzenia, a przynajmniej wyczułem go w liceum(mam teraz 24 lata). Z nim jest o tyle ciekawa sprawa, że się powiększa i zmniejsza, ostatnimi czasy osiągnął największy rozmiar odkąd pamiętam. Czy zamierzam pójść do lekarza? Może, ale jeszcze nie teraz, zobaczymy czy się zmniejszy i czy przestanie boleć... Jedno jest pewne, na panikę sobie nie pozwolę, bo trzeba być twardym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radek Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Siemka mam 18 lat i mam tego guza po lewej stronie co z nim zrobic? Albo wgl co to moze byc ps. Pomóżcie!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mikołaj Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam, mam 14 lat i z lewej strony głowy mam małego guza którego jak naciskam boli, nwm co to jest i czy wybrać się do lekarza . Proszę o szybką odpowiedź *( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xkasia Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 hej, tak jak większość najpierw wyczułam pod palcami niewielkiego guzka z tyłu głowy- jest twardy, nie da sie go *przesunac* i po dotknieciu czy ucisnieciu troche boli, jednak po paru dniach zauwazylam ze jest jeszcze jeden wyzej mniej wyczuwalny ale znacznie wiekszy- on za to boli non stop... kazdy najmniejsze napiecie skory na glowie sprawia ze bol jest konkretny... dopiero za tydzien ide do lekarza, boje sie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Co to było xkasia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość The Bill Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Nie ma co zwlekać, z taką przypadłością czym prędzej trzeba wezwać hydraulika, powinien coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ona Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 U mnie te gozki na głowie są liczne, boli aż skóra i głową wewnątrz. Dostałam niedawno łojotokowe zapalenie skóry. Po części może być to powiązane. Włosy wypadają w ogromnej ilości i tłuszcza się do domycia. Leczenie dermatologiczne nic nie daje . Mam też bąblowca w mózgu. Więc takie gózki liczne mogą świadczyć o tym strasznym pasozycie. Dałam za wygraną kiedyś bo w badaniach nie wychodziło. Lekarze się śmiali. W badaniu vegatest wyszło co czułam czyli bąblowiec. I teraz po latach jest już mega uszkodzone moje ciało i dopiero teraz konwencjonalnie wykazało że to mam. Nienawidzę lekarzy. Zabijają bagatelizując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MLu Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Witam. U mnie pojawił się guzek z tyłu głowy po lewej stronie na potylicy. Jest on również twardy, nieruchomy i bolesny przy nacisku. Nie mam szumu w uszach i głowa mnie nie boli. Wyczytałam, że mogą to być powiększone węzły chłonne, kaszak lub łagodny nowotwór zwany kostniakiem. Możliwości jest wiele. Dodam, że już kiedyś coś podobnego miałam - ból zniknął po kilku dniach, a sam guzek po tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneczka Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Mam to samo a nawet kilka guzków koło uszu na głowie na dole głowy schodząc na szyje . To jest cysta trzeba ja usunąć ale to będzie powracać co Jakiś czas nie wiedza dlaczego ,zbiera się tam płyn który trzeba usunąć i na jakiś czas mamy spokój . Ale niestety to powróci 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ktoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 UFO was porwalo i macie Chipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 też mam taki mały bolący, boli przy nacisku po lewej stronie glowy koło szyi. co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 mam dopiero 13 lat mam małego guzka z tylu głowy, przy lekkim nacisku boli, cz może on być groźny (jak przesuwam skórę to on zostaje na miejscu jakby jakaś kość, czy to może być kostniak???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dariusz łukasz Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Witam mam ten sam problem co wy nie wiem co mam robić czy mogę zażyć jakieś leki na tego guza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tadeusz Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 No elo też to mam (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebik Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Choroby skóry zdjęcia =>> mojachoroba.pl/zdjecia_chorob/galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi