Gość Adrian Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam, Po badaniu USG lekarz postawił mi następując wynik badania: **w czasie próby Valsaly uzyskano niewielkiego stopnia poszerzenie bliższego odcinka kanału pachwinowego lewego-wskazana obserwacja w kierunku przepukliny pachwinowej lewej** I teraz moje pytanie do was: Co lekarz miał na myśli mówiąc obserwacja? Czy powinienem się udać po pewnym czasie na ponowne USG,czy może do chirurga w celu stwierdzenia przepukliny ? Dodam,że od postawienia diagnozy minął około miesiąc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Myślę, że wystarczającym będzie udanie się na kontrolne badanie fizykalne do chirurga po około 6 miesiącach od badania USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi