Gość Opolanin Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Witam. Na szyi posiadam odstającego pieprzyka, owalnego o regularnym kształcie, równej powierzchni, ma on średnice 4 mm. Początkowo miał on kolor brązowy, jednakże parę razy go zaciąłem przy goleniu, zmienił kolor na różowy. To jest jedyny objaw który mnie nie pokoi. Stąd moje pytanie czy może z tego wyniknąć coś groźnego? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Jeśli znamię zmieniło swoje zabarwienie w krótkich okresie to znaczy, że dokonują się w nim jakieś przemiany być może niekorzystne. Taki stan wymaga interwencji chirurgicznej czyli usunięcia znamienia i poddanie go badaniu histopatologicznemu. Oczywiście trzeba by z tym problemem wcześniej udać się do dermatologa, który ewidentnie zadecyduje o dalszym sposobie postępowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi