Gość Marlena Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Moja córeczka ma od urodzenia torbiela w jamie ustnej na wardze,teraz ma 3latka,ten torbiel rośnie razem z nią,jest w kształcie kulki.Chciałabym się dowiedzieć czy trzeba tego torbiela usunąć jeżeli tak to gdzie mam się zgłosić i w jaki sposób będzie usuniety?Czy dziecko będzie uśpione,czy przy znieczuleniu miejscowym będzie zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Najlepiej w tej sprawie udać się do chirurga dziecięcego. Zapewne trzeba będzie tą zmianę usunąć doszczętnie. Zazwyczaj u tak małych dzieci zabieg wykonywany jest w znieczuleniu ogólnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karolina Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 ja dziś byłam u lekarza również mam torbiel na wardze. lekarz pediatra mnie skierował do laryngologa który stwierdził ,że torbiel należy usunąć laserowo pod znieczuleniem ogólnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina :( Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Hej mam to samo na wardze.Bardzo sie boje zabiegu....Mam 13lat wiec ten zabieg bedzie pod znieczuleniu ogolnym, czy miejscowym??Jesli cos o tym wiecie to prosze odpisac.....:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 moja coreczka ma teraz 4,5 miesiaca i od 6-tego tyg zycia ma torbiel na wardze. najorawdopodobniej zmiane te trzeba bedzie usunac przy wczesniejszym skonsultowaniem sie z kardiologiem gdyz znieczulenie ogolne bedzie konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 tylko pytanie czy na pewno jest to torbiel czy naczyniak? czy zdecydowac sie na zabieg. podobno usuwanie naczyniakow nie jest wskazane a to ze rosnie jest calkiem normalne i wchlania sie do 5tego roku zycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Mam 18 lat od kilku miesiecy mam Guz na wardze dolnej usta nie wiem co to jest byłem u doktór rodzinej skierowała mnie do chirurga bałem sie pujsc po podobno trzeba to ciac pije od 2 miesiecy zioła od jakiegos znachora i one nie pomagaja co mam robic .Jak bedzie on usuwany ** Help* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filip Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Ja tez to mialem - 15 lat temu... Dostalem skierowanie na biopsje... Doktor wbił igle w torbiel żeby pobrać materiał - wypłynął z niej różowaty płyn i po 15min torbiel zniknęła/sklesła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi