Gość zzzz Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Witam Jestem już 11 dzień po operacji żylaków powrózka nasiennego metoda Bernardiego oraz usunięcie 2 torbieli ( tak wnioskuje ponieważ nacięcie maiłem robione na brzegu moszny po lewej stronie ) . Po operacji nie odczuwałem specjalnie jakiś dolegliwości oprócz uczucia *ciągnięcia* szwów. Po 6 dniu od operacji oraz w 10 dzień z powodu zbyt dużego napięcia masturbowałem się. Chciałem się dowiedzieć czy w związku z tym na tym etapie przez to mogą pojawić się jakieś powikłania oraz czy na przykład przez tą masturbację żylaki później mają większą prawdopodobność do pojawienia się ponownie ? Będę bardzo wdzięczny za opd i pomoc w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Masturbowanie się po tego typu zabiegu nie powinno mieć w żaden sposób wpływu na gojenie się pooperacyjne ani też wznowę żylaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi